Mykologická kuchařka

NÁLEV

Je zde uvedený recept na nálev. Pokud se někomu nechce počítat kuličky koření, může zcela bez obav použít polotovar, který se používá na okurky jako např. DEKO.

Ingredience

1/4 litru 8% octa, 3/4 litru vody, 20 g soli, 50 g cukru, 7 tabletek umělého sladidla, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 1 a 1/2 lžičky hořčičného semínka, 1/2 lžičky koriandru.

Příprava

Vše se nechá 5 minut povařit, přecedí se, koření se rovnoměrně rozdělí do sklenic. Předvařené houby se nechají odkapat a plní se spolu s čerstvou zeleninou – cibulí, mrkví, celerem, květákem, případně koprem nebo paprikou asi do 3/4 objemu sklenic. Musí zbýt dostatek místa pro nálev. Do každé sklenice se přidá na vyvážení chuti malý kousek feferonky – stačí asi tak 1/2 x 1 cm.

Pokud někomu vadí koření ve sklenici, je možno postupovat tak, že se svařený nálev s kořením nechá 24 hodin stát, pak se koření scedí a tímto nálevem se zalije směs hub a zeleniny.

Uzavřené sklenice zcela ponořené ve vodě se sterilizují 25 minut při 100 °C.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář