Mykologická kuchařka

HOUBOVÁ ČALAMÁDA alá BLAŽEK

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

1 kg očištěných hub (lepší jsou tvrdé druhy) se pokrájí, 800 g papriky nadrobno pokrájí (nejlépe směs sladká a pálivá paprika v poměru 1 : 1), 500 g cibule  najemno rozkrájí.

Nálev: 5 ks bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 ks hřebíčku.

Příprava

Koření se vloží do 250 ml vody a směs se 10 minut povaří, po vychlazení se scedí.

Houby, paprika a cibule se promíchají, do směsi se dále přidá 200 ml oleje, 200 ml octa, 30 g soli, 160 g cukru, 430 g rajského protlaku ( 5 malých plechovek) a přidá se scezený kořenný nálev. Vše se důkladně promíchá a nechá se 1 – 2 hodiny odležet. Odleženou směsí se naplní sklenice a následuje sterilizace 30 minut při 80 °C.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář