Mykologická kuchařka

STERILACE HUB V TUKU

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

Příprava

Principem této konzervace je sterilace teplem. V tuku sterilujeme houby zdravé, čerstvě pokrájené nebo předem podušené ve vlastní šťávě.

I.

Dobře očištěné, oprané a nakrájené houby osolíme, naplníme do konzervových sklenic asi 3 cm pod okraj a zalijeme olejem tak, aby byly právě zakryty (musí zůstat vzduchová mezera mezi víčkem a hladinou oleje. Uzavřeme a sterilujeme ve vodní lázni (95oC) po dobu 60 minut. Po 48 hodinách sterilaci opakujeme

II.

Očištěné a na plátky nakrájené houby osolíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Ke konci dušení necháme trochu odkouřit (odkryjeme pokličku) a přidáme tuk – nejlépe sádlo.Na 1 kg hub asi 120 – 160 g. Podušenými houbami i stukem naplníme sklenice. Ponecháme vzduchovou mezeru (3cm) a sterilujeme stejně jako u předchozího způsobu.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář