Mykologická kuchařka

Nakládané houby na způsob leča - pikantní

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

1,75 kg tvrdých hub, 1 - 1,5 kg slovenských paprik, 1 kg cibule, 400 g cukru, 60 g soli, 4 dcl oleje, 2 dcl vody, 2 velké rajské protlaky, 1 velký kečup (1 kg), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 - 8 kuliček černého pepře, 2 - 2,5 dcl octa.

Příprava

Houby pokrájíme, krátce převaříme a propláchneme studenou vodou. Papriky a cibuli pokrájíme na nudličky. Svaříme vodu, ocet, sůl, cukr, koření a olej (asi 5 minut), zchladíme, procedíme, přidáme kečup, rajský protlak, cibuli, papriky a uvařené houby. Nandáme do skleniček, zavíčkujeme a zavařujeme 60 minut.

Hodí se pod všechny druhy mas, do těstovin, ale je to velice dobré i studené nebo např. s uzeninou a vajíčky.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář