Vytisknout

Mykologická kuchařka

HOUBOVÉ PEČENÁČE alá Pošmura - autor Jiří Pošmura

Detaily receptu

  • ( 0 Hodnocení ) 

Ingredience

2 vajíčka,sůl, pepř, vegeta, pivo, hladká mouka

Příprava

Do misky rozklepneme 2 vajíčka, přidáme špetku sole, pepře, vegety, trochu piva a hladké mouky a vyšleháme do řídkého těstíčka.


Z hub připravíme malé kousky na řízečky, trochu posolíme namočíme do těstíčka které necháme dobře stéct a obalíme ve strouhance. Řízečky vkládáme do rozpáleného oleje a pečeme do zlatova. Nakrájíme si cibuli na jemné malé proužky a použijeme ji na proložení s řízečkama do sklenice. Přidáme kousek feferonky a zalijeme okurkovým nálevem. Sklenici druhý den dolijeme nálevem, dobře uzavřeme a dáme do lednice, další dny se dají už konzumovat.

Detaily receptu