Mykologická kuchařka

HOUBAŘSKÉ MEDÚZY

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

menší až středně velké kloboučky oblíbených hub, 1-2 cibule, 1 mrkev, rodinný sladkokyselý nálev, PL lžíce hořčičného semínka do nálevu navíc, 2 kuličky jalovce, 2 snítky kopru, 2 snítky kadeřávku, voda, sůl

Příprava

Houby očistíme, vyženeme z nich drobnou lesní havěť a krátce povaříme v osolené vodě. Uvaříme sladkokyselý lák (podle rodinného receptu) spolu s PL hořčičného semínka a kuličkami jalovce. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, mrkev na kolečka.


Následuje příprava akvária: Na dno velké zavařovací sklenice umístíme scezené koření z láku a vytvoříme tak na dně písek. Opatrně vsypeme okapané houby, cibuli, kolečka mrkve, naaranžujeme vodní rostliny (snítky kopru a kadeřávku) a zalijeme horkým nálevem, příp. ještě esteticky naaranžujeme. Houby moc nepěchujeme, měly by v akváriu zlehka plovat.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář