Mykologická kuchařka

STOLETÉ SUŠENÉ HOUBY

Sušení hub je jeden z nejstarších způsobů jak uchovávat houby. K sušení vybíráme zdravé plodnice, které musí být čerstvé a hlavně nečervivé. Velikost řezu je nejvhodnější asi tak  3 – 4 mm a vedená tak, že třeň zůstává u klobouku. Nejvhodnější na sušení hub jsou lísky s pletivem. Rozloží se tak, aby se jednotlivé plátky nepřekrývaly a vzduch k nim mě přístup ze všech stran. Nejlépe se suší houby v mírném průvanu. Houby se dají dosušit v troubě při 50oC.

Rovněž lze využít domácí sušičky. Sušení je skončeno, když houby chrastí. Usušené houby musíme dobře uložit, nejlépe do sklenic se vzduchotěsným uzávěrem.

Přikládáme recept:

Ingredience

Příprava

Dobře usušené houby naskládáme do zavařovací sklenice, zavíčkujeme. Sklenici dáme do kastrůlku s vařící vodou a „zavařujeme“ po dobu 40 minut. Ve sklenici vznikne vakuum  a houby mají skutečně velmi, velmi dlouhou životnost.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář