Mykologická kuchařka

POMAZÁNKA ZE ŽAMPIONŮ

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

300g žampionů, 250g měkkého tvarohu, 100g šunky, 1-2 zelené papriky, 3-4 lžíce smetany(šlehačky), 2 lžíce másla, zelená petržel, sůl, vývar z masoxu na povaření hub.

Příprava

Kloboučky žampionů oloupeme, umyjeme a vaříme ve vývaru z masoxu asi 15 minut. Poté vývar slijeme a žampióny necháme okapat. V misce utřeme máslo z tvarohem, podle potřeby směs zředíme smetanou. Povařené žampiony nakrájíme na tenké plátky, přidáme proužky zelené papriky, nakrájenou šunku, sůl, sekanou petržel a vše dobře promícháme.

Příloha: veka, chléb.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář