Mykologická kuchařka

Rýžový nákyp s houbami, smetanou a česnekem

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

250 g hub, 150 g rýže, 3 vejce, sůl, mletý kmín, pepř, 2 papriky, 1 lžíce citronové šťávy, 4 stroužky česneku, 400 g rajčat, 80 g balkánského sýra, 200 ml smetany, máslo a strouhanka na vymazání, olej

Příprava

Rýži uvaříme v osolené vodě. Papriky a houby nakrájíme na proužky, přidáme sůl, kmín, pepř a podusíme na oleji. Česnek jemně nasekáme a oloupaná rajčata nakrájíme na kolečka. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky rozšleháme se smetanou a vmícháme do nich rozdrobený balkánský sýr. Uvařenou rýži promícháme se žloutkovou směsí, pak přidáme zeleninu, houby a česnek. Lehce promícháme a nakonec vmícháme sníh. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme jí směsí. Nahoru ještě poklademe vločky másla. V troubě zapékáme asi 40 minut na 180 stupňů.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář