Vytisknout

Mykologická kuchařka

HOUBOVÉ RIZOTO - I.

Detaily receptu

  • ( 0 Hodnocení ) 

Ingredience

400 g čerstvých hub (směs), 250 g rýže, 1 cibule, 0,3 l hovězího vývaru (z masoxu), 150 g strouhaného sýra, sůl, pepř, petrželka, 2 lžíce oleje.

Příprava

Rýži propláchneme horkou vodou, necháme okapat a potom rychle osmahneme na lžíci rozpáleného oleje. Zalijeme horkým vývarem, osolíme a 20 minut dusíme. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli a přidáme očištěné houby nakrájené na plátky a podusíme do měkka. Do hotové rýže přidáme houbovou hmotu, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vše ještě chvíli dusíme. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Příloha: kyselá okurka.

Detaily receptu