Mykologická kuchařka

Žampionové ragú

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

500 g malých žampionů, 4 PL másla, 1/2 KL soli, 1 PL hladké mouky, 1/8 l suchého bílého vína, 1/8 l smetany, 1/4 kostky masoxu, pepř, 1 KL citronové šťávy, 2 PL sekané petrželky, 70 g ementálu.

Příprava

Houby očistíme, rozkrojíme na polovinu a vložíme na pánev s rozpuštěným máslem. Restujeme asi 2 minut, až houby začnou vonět, osolíme a dáme na síto okapat. Máslo, na němž jsme připravovali houby, zaprášíme moukou, přilijeme víno, smetanu a smícháme s houbovým extraktem a odkapanou šťávou z hub. Citronovou šťávu, houby a petrželku přidáme do ragú, osolíme, opepříme. Před podáváním zapečeme se sýrem, který necháme jen roztéct, ale ne zhnědnout. Zapékat můžeme v lasturách velkých mušlí, nebo můžeme plnit dortíčky z listového těsta.

Příloha: Tousty potřené máslem, suché víno třeba zelené veltlínské.

Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Krátce osmahneme na másle, osolíme a chvíli podusíme. Přilijeme 250 ml krémovité zakysané smetany a dobře provaříme. Houby slijeme, vypečenou šťávu zředíme 3 lžícemi silného vývaru z kostky, zamícháme a rozmixujeme. Poté do ní opět vmícháme houby.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář