Mykologická kuchařka

ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

500 g žampiónů, 2 lžíce hladké mouky, 0,25 l smetany, 20 g tuku, šťáva z poloviny citrónu, mletý kmín, pepř, sůl.

Příprava

Žampióny nakrájíme na plátky, vložíme do rozpáleného tuku, pokapeme citrónovou šťávou a přibližně 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Mouku rozmícháme ve smetaně a za stálého míchání vlijeme na houby, necháme projít varem. Potom ztlumíme plamen a asi deset minut vaříme.

Podáváme k vařenému masu s knedlíky nebo jako samostatné jídlo s těstovinami.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář