Mykologická kuchařka

Václavky v omáčce z červeného vína

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

Václavky 300g, olej 4 lžíce, cibule 2ks, sůl 1 špetka, cukr 2 lžičky mouka 30g, víno červené 2 dcl, hřebíček 2ks

Příprava

Odřezané kloboučky václavek spaříme. Na polovině oleje pomalu dusíme nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme a dusíme 15 minut. Na zbývajícím oleji do hněda opražíme cukr, přidáme mouku, několikrát  promícháme a zalijeme vínem. Omáčku okořeníme hřebíčkem a je-li třeba, dosolíme. Pak vaříme dalších 10
min, načež vložíme připravené houby. Prý podáváme s bramborem k vařenému hovězímu masu, ale to se mi zdá být dosti barbarské. Každý dle chuti.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář