Mykologická kuchařka

OMÁČKA Z MODRÁKŮ

Vyberte jiné recepty v této kategorii

„Modrák“ – hřiby , které po rozkrojení intenzivně modrají, nejznámější jsou hřib kovář a hřib koloděj. POZOR!!! Tyto houby se musí důkladně tepelně zpracovat!

Ingredience

150 g „modráků“, 30 g hladké mouky, 30 g oleje, 0,5 l mléka, jeden žloutek, mletý černý pepř, sůl.

Příprava

Pokrájené houby osolíme a důkladně podusíme. Ve chvíli, kdy se odpaří veškerá voda, opepříme a přilijeme asi 0,1 l vařící vody. Na rozpáleném oleji si mezitím připravíme velmi světlou jíšku, kterou zředíme mlékem. Dobře ji rozšleháme a vaříme. Když trochu zhoustne přidáme do ní dušené houby a ještě chvíli vaříme. Před dokončením si v studeného mléka rozšleháme žloutek, vlijeme jej do omáčky, pečlivě zamícháme a posolíme.

Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami, neztratí se ani plátek vařeného hovězího masa.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář