Mykologická kuchařka

OMÁČKA CHASSEUR

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

50 g žampiónů, 1 cibule, 1 vrchovatá lžička hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 0,1 l bílého vína, sůl, mletý pepř, tymián, rozdrcený bobkový list, trochu vývaru, pažitka.

Příprava

Na 50 g másla podusíme 50 g žampiónů a 1 nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme 1 vrchovatou lžičku hladké mouky, 1 lžíci rajčatového protlaku a promícháme. Okořeníme mletým pepřem, tymiánem, kouskem rozdrceného bobkového listu, přidáme 0,1 l bílého vína, trochu vývaru nebo šťávy z dušeného masa, osolíme a provaříme. Omáčku podle potřeby rozředíme, dochutíme a do hotové vmícháme 30 g másla a nadrobno nakrájenou pažitku.

Používáme na vařená a dušená masa.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář