Mykologická kuchařka

MÁJOVKY VE SMETANOVÉ OMÁČCE

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Koncem dubna a začátkem května začínají růst čirůvky májovky, což je příležitost udělat si první omáčku z čerstvých hub.

Ingredience

500 g májovek, 0,25 l smetany, 2 lžíce hladké mouky, 20 g másla, šťáva z citrónu, pepř, sůl, mletý kmín.

Příprava

Houby nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a dusíme na másle asi 15 minut. Osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Do smetany vmícháme mouku a za stálého míchání ji pomalu přidáváme do hub. Pořádně mícháme, aby omáčka byla hladká.

Podáváme s těstovinami nebo k masu s knedlíkem.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář