Mykologická kuchařka

HŘIBOVÁ OMÁČKA

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

1 litr hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu, 1 miska nakrájených pravých hřibů, 1 žloutek, 1 cibule, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, ocet nebo šťáva z citronu, sůl,

Na zahuštění: 0,25 litru kysané smetany, 4 lžíce hladké mouky.

Příprava

Do vývaru dáme vařit nakrájenou cibuli a koření. Vaříme asi čtvrt hodiny, pak vývar přecedíme a do čistého vývaru přidáme nakrájené hřiby. Vaříme tak dlouho až změknou. Z mouky a smetany umícháme hladké řídké těstíčko a po částech ho vlijeme do vývaru. Vaříme asi 15 minut a pak zjemníme rozkvedlaným žloutkem. Dochutíme solí a octem nebo citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem. 

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář