Mykologická kuchařka

Žampióny zapečené

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

50 dkg žampionů, 15 dkg anglické slaniny, 2 trojúhelníčky měkkého sýra, 10 dkg tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce, smetana, trochu hořčice, provensálské koření, sůl, pepř a olej.

Příprava

Žampiony oloupeme, vyndáme nožičku a hlavičky nakrájíme podélně, tzn. na dvě kolečka. Pekáček vymažeme olejem, po celé ploše rozložíme pokrájené žampiony, osolíme a zapečeme cca 5 - 10 minut, aby pustily šťávu. Mezitím dáme do mísy pokrájené nožičky žampionů, slaninu nakrájenou na kostičky, měkký sýr, strouhaný sýr, hořčici, sůl, pepř, provensálské koření a vejce. Řádně zamícháme a tuto směs rozložíme na zapečené hlavičky žampionů. Nakonec zalijeme smetanou.

Vhodnou přílohou jsou brambory.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář