Mykologická kuchařka

Staročeské houbové šišky

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

Hřiby, smrže, špičky v množství 500 g, 100 g másla, 140 g mouky, 2 vejce, ¼ litru sladké smetany, nebo mléka, petrželka a šalvěj, pepř a sůl, špetka šafránu

Příprava

Houby očistíme, nadrobno rozsekáme a podusíme. Do směsi hub přidáme vejce a mouku, osolíme, ochutíme sekanou petrželkou a šalvěji, opepříme a ochutíme špetkou šafránu. Dlaní zformujeme šištičky velikosti menších karbanátků, které opečeme z obou stran na másle. Hotové houbové šišky přelijeme bílou omáčkou (bledou jíšku z másla a mouky rozředíme sladkou smetanou nebo mlékem a ožlutíme špetkou šafránu).

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář