Mykologická kuchařka
Staročeské houbové šišky

-
( 0 Hodnocení )
Tisk receptu
Doporučení receptu
Facebook pro sdílení
Ingredience
Hřiby, smrže, špičky v množství 500 g, 100 g másla, 140 g mouky, 2 vejce, ¼ litru sladké smetany, nebo mléka, petrželka a šalvěj, pepř a sůl, špetka šafránu
Příprava
Houby očistíme, nadrobno rozsekáme a podusíme. Do směsi hub přidáme vejce a mouku, osolíme, ochutíme sekanou petrželkou a šalvěji, opepříme a ochutíme špetkou šafránu. Dlaní zformujeme šištičky velikosti menších karbanátků, které opečeme z obou stran na másle. Hotové houbové šišky přelijeme bílou omáčkou (bledou jíšku z másla a mouky rozředíme sladkou smetanou nebo mlékem a ožlutíme špetkou šafránu).
Detaily receptu
Komentáře
![]() |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář |