Mykologická kuchařka

Pirožky houbové jemné

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

30 dkg polohrubé mouky, 1/2 pečícího prášku, 8 dkg másla, 4 vejce, 12 dkg zakysané smetany, 8 dkg rýže, 6 dkg hub, zelenou petrželku, mletý pepř a žloutek na potření

Příprava

Mouku smícháme s práškem do pečiva. Rozdrobíme do ní tuk, přidáme celé vejce, smetanu a sůl. Vytvarujeme bochánek, který zabalíme do fólie a necháme nejméně 45 minut v chladu odpočinout. V osolené vodě uvaříme rýži na náplň. Zbylá vejce uvaříme na tvrdo. Hned je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné houby krátce povaříme a rozkrájíme nadrobno. Smícháme houby, vejce, rýži a petrželku. Nádivku osolíme a opepříme. Na pomoučené desce rozválíme těsto na tenkou placku a vykrájíme čtverečky asi 10 x 10 cm. Do středu dáme lžíci náplně. Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem, šátečky přehneme a okraje přitiskneme. Pirožky potřeme žloutkem a upečeme dozlatova.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář