Mykologická kuchařka

Omáčka na těstoviny z mletého masa, zeleniny a hub

Vyberte jiné recepty v této kategorii

Ingredience

0,5 kg mletého masa, čínská mražená směs, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 3 větší rajčata, žampiony, nebo sušené, či nakládané houby - vyberte si dle vaší chuti, cibule, olej, kečup (rajský protlak), sůl, solamyl

Příprava

Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na menší kostičky. Pokud máme žampiony, přidáme k cibulce a osmahneme. Chceme-li použít sušené houby, předem je namočíme (já dávala na toto množství menší hrst), nakládané houby přidáváme zároveň se zeleninou. Když je cibulka osmahnutá, vsypeme mleté maso a stále mícháme, dokud maso nezmění barvu. Přidáme čínskou směs, barevné papriky nakrájené na menší kousky, rajčata na dílky, houby, osolíme, řádně promícháme a podlijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Dusíme, až je maso měkké. V trošce vody rozmícháme asi dvě lžičky solamylu, vlijeme do směsi a promícháme. Směs začne houstnout, ale neměla by být příliš hustá. Když tak rozředíme vodou. Podle chuti přidáme kečup, nebo rajský protlak.


Ještě chvíli povaříme a podáváme s těstovinami.

Detaily receptu

  •  

Komentáře



Pouze registrovaní uživatelé mohou vložit komentáře, prosím přihlaste se pokud chcete vložit komentář